Районен съд - Варна наложи административно наказание „глоба“ на 26-годишен водач за управление на автомобил без регистрация

 

Случаят е от 4 ноември тази година. Тогава, при управление на автомобил марка „Форд“ в град Долни Чифлик, подсъдимият бил спрян за проверка от патрул, който установява, че шофирания от него автомобил е със служебно прекратена регистрация. Оказало се, че през лятото с нотариално заверен договор за покупко-продажба подсъдимият придобил собствеността върху автомобила, но не изпълнил задължението си в двумесечен срок от закупуването му да го регистрира в Сектор „Пътна полиция“ при МВР. По тази причина след изтичането на изискуемия срок регистрацията на автомобила била служебно прекратена в автоматизираната информационна система. Управлението на нерегистриран по надлежния ред автомобил е наказуемо по чл. 345, ал.2 от НК.

Варненският районен съд призна за виновен 26-годишния подсъдим. Той е неосъждан досега. По внесено от прокуратурата постановление с предложение за освобождаване от наказателна отговорност, съдът му наложи административно наказание – глоба в размер на 1000 лева.

Съдебното решение подлежи на обжалване в 15-дневен срок.