Районен съд - Варна осъди 30-годишен мъж за кражба на инструменти

 

Делото бе разгледано в процедура на съкратеното съдебно следствие, с признаване на вината от подсъдимия и редуциране с 1/3 на наложеното наказание. Така за извършената кражба, съдът осъди 30-годишния подсъдим на 8 месеца лишаване от свобода, чието изтърпяване се отлага с изпитателен срок от 3 години.

Кражбата е осъществена на 31 май миналата година в село Каменар, от тухлена постройка в двора на частен имот. Престъплението е извършено чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот. Бараката се ползвала от собственика й като склад за инструменти и за съхранение на различни резервни части и принадлежности. Сред отнетото от подсъдимия имущество били множество свредла, метално менгеме, шублер, водопроводни и машинни части. Откраднатите вещи, на обща стойност за близо 1800 лева, подсъдимият продал още същия ден срещу 20 лева на трето лице, което впоследствие предало доброволно на пострадалия собственик всички инкриминирани вещи.

30-годишният мъж е неосъждан досега. В негова тежест са направените по делото разноски. Присъдата Районен съд – Варна подлежи на обжалване в 15-дневен срок пред ВОС.