38-годишен мъж бе осъден от Районен съд – Варна за хулиганство и оказване на съпротива на органите на реда

 

За извършеното престъпление по чл. 325, ал. 2 от НК, на подсъдимия, по силата на постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, бе наложено наказание от 8 месеца лишаване от свобода. Изпълнението на наложеното наказание бе отложено с изпитателен срок от 3 години.

Самите хулигански действия са извършени от подсъдимия вечерта на 27 март миналата година. Тогава той посетил магазин за хранителни стоки в централната част на Варна, но под влияние на употребен алкохол започнал да се държи непристойно и вулгарно спрямо две жени, работещи като продавач-консултанти. Известена по телефона за проблемен клиент, в магазина пристигнала и управителката на търговския обект. Тя заварила подсъдимия демонстративно да отпива от бутилка с уиски пред касите,да отправя нецензурни реплики, като същевременно отказва да плати и да напусне магазина. При идването на полиция подсъдимият започнал да буйства и крещи, да сипе обиди и заплахи за саморазправа към униформените служители, което наложило той да бъде отведен с белезници.

Хулиганските действия и оказването на съпротива спрямо органите на властта, изпълняващи задължения по опазване на обществения ред, продължили при конвоирането и в сградата на полицейското управление. Деянието се отличава с изключителен цинизъм.

38-годишният мъж е неосъждан досега. Постигнатото споразумение не подлежи на обжалване и влиза в сила веднага.