Районен съд - Варна наложи наказания на автомобилни водачи, шофирали с концентрация от над 1,2 промила алкохол в кръвта си

 

41-годишен чужд гражданин е установен да шофира лек автомобил „Мерцедес“ на 30 юни тази година във Варна в нетрезво състояние, с алкохолна концентрация от 1,60 на хиляда. За конкретното деяние съдът одобри споразумение, с което на подсъдимия беше наложено наказание от 3 месеца лишаване от свобода, отложено с 3 години изпитателен срок, както и лишаване от правоуправление за срок от 10 месеца.

В бързо производство и отново по силата на постигнато в съдебна зала споразумение с признаване на вината, съдът наложи на 53-годишен водач условно наказание от 6 месеца лишаване от свобода, с три години изпитателен срок. Подсъдимият бе лишен от право да управлява МПС в продължение на 2 години и 8 месеца . Сутринта на 6 ноември т.год., при проверка на служители от Сектор „Пътна полиция“, той е засечен зад волана на лек автомобил „Рено“ да шофира в локалното платно на бул. „Владислав Варненчик“ с концентрация на алкохол в кръвта от 2,83 промила.

Постигнатите и одобрени от съда споразумения са окончателни.