Административно наказание наложи Районен съд - Варна на 41-годишен водач за управление на автомобил с регистрационни табели, издадени за друго превозно средство

 

Случаят е от месец декември миналата година. При управление на автомобил „Фолксваген голф“ по пътя село Каменар – село Въглен на 23 декември 2018 г. подсъдимият бил спрян за проверка от полицейски автопатрул, като се оказва, че свидетелството му за управление на МПС е било отнето. Освен това, след извършена справка в информационните масиви се установява че водачът, в нарушение на разпоредбите шофирал с поставени несъответстващи на марката, модела и номера на рамата регистрационни табели. Оказало се, че той си послужил неправомерно с истински регистрационни табели, но предназначени за превозно средство от друг модел. Деянието е наказуемо по чл. 345, ал. 1 от НК.

С присъда, съдът го освободи от наказателна отговорност като му наложи административно наказание – глоба в размер на 1000 лева. Присъдата на Варненския районен съд подлежи на обжалване в 15-дневен срок пред горната съдебна инстанция.