Районен съд – Варна наложи условно наказание на наркозависима жена за извършена от нея кражба от дрогерия

 


35-годишна варненка беше осъдена на 3 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага с 3 години изпитателен срок.  В съдебна зала тя призна вината си по повдигнатото й обвинение и постигна споразумение с прокуратурата, което съдът одобри.

На 30 октомври миналата година подсъдимата влязла в обект на популярна търговска верига дрогерии и се насочила към рафтове, където били наредени множество пасти за зъби. Влизането на жената направило впечатление на управителя на филиала, тъй като в магазина разполагали с нейно описание, поради съмнения за извършвани от нея предишни кражби. Подсъдимата била наблюдавана от дистанция край рафтовете, като само в рамките на минути успяла да прибере в чантата си няколко кутии с пасти за зъби и да премине край касите без да заплати стоката. Управителката на обекта извикала и направила опит да я спре, но подсъдимата побягнала. Действията на жената били записани и от видео-охранителните камери. При кражбата са били отнети общо 10 туби пасти за зъби от 3 различни вида на една и съща марка, на обща стойност за близо 90 лева.

35-годишната жена страда от наркотична зависимост и вредна употреба на марихуана. Към момента на сключване на споразумението нанесените имуществени щети са възстановени. Съдебният акт е окончателен.