За документно престъпление – ползване на фалшива диплома за завършено образование, Районен съд - Варна наложи наказание „пробация” на 29-годишен мъж от Белослав

 

В продължение на 8 месеца 29-годишният мъж ще трябва да изпълнява две пробационни мерки – задължителна регистрация по настоящ адрес с периодичност 2 пъти седмично и провеждане на задължителни срещи с пробационни служители. Той се призна за виновен, че в периода от 13 декември 2016 г до 16 август миналата година, в условия на продължавано престъпление, пред служители на сектор “Пътна полиция” при ОД на МВР-Варна, съзнателно се ползвал от неистински официален документ - свидетелство за завършено средно образование. Представяната дипломата била на името на подсъдимия, с посочен издател – Професионалната гимназия по туризъм във Варна. За самото съставяне на неистинския документ от подсъдимия не може да се търси наказателна отговорност.

Наказанието беше наложено по силата на постигнато в съдебна зала споразумение. Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.