Районният съд наложи условно наказание и лиши от правоуправление 27-годишен варненец за шофиране след употреба на канабис

 


По силата на постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, 27-годишният мъж призна вината си в това, че на 2 юни тази година, управлявал лек автомобил „Фолксваген голф“ след употреба на канабис. Употребата на наркотичното вещество е била установена при направена проверка на водача на място с дрегер-тест за наркотици. Подсъдимият беше осъден на 3 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 3 години. Освен това той беше лишен от право да управлява моторно превозно средство в продължение на 8 месеца. Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.


 

Районен съд – Варна наложи глоба за държане на наркотични вещества.

23-годишен младеж от Силистра е бил хванат от патрулиращи полицаи на 27 август 2016 г. да държи в себе си малки пакетчета с наркотични субстанции. Той бил спрян с автомобила си за проверка в района на паркинга на „Морска гара“ – Варна. Общо три са намерените в него пакетчета, които съдържали минимално количество марихуана, метамфетамин и таблетки екстази Според назначената по делото експертиза, при 23-годишния младеж е налице вредна употреба на марихуана и психостимуланти.

Подсъдимият е неосъждан, а конкретното деяние представлява маловажен случай. С присъда му беше наложена глоба в размер на 500 лева. Обжалването на съдебния акт е в 15-дневен срок.