Районният съд във Варна осъди 37-годишен мъж за последователно извършени кражба и грабеж от търговски обект

 

Пред състав на Районен съд – Варна бе постигнато и одобрено споразумение, с което на 37-годишен мъж беше наложено условно наказание за извършени две отделни посегателства - кражба и грабеж, през период от 10 дни, в супермаркет на популярна търговска верига.

На 16 януари миналата година, подсъдимият влязъл в един от обектите на търговската верига, взел общо 6 броя суджук и луканки от хладилните стени, които скрил под дрехите си и излязъл безпрепятствено покрай касите. Десет дни по-късно, на 26 януари 2017 г., от същия търговски обект, подсъдимият по сходен начин отнел още 3 опаковки с луканкови колбаси. Действията му били забелязани чрез видеонаблюдението, като служители веднага след касовата зона го поканили за изясняване на случая в офиса. Именно тогава подсъдимият се възпротивил и употребил сила, в желанието да запази владението си над отнетите стоки, като изблъскал единия от служителите, а другия ударил с юмрук в главата. Вследствие на удара пострадалият получил травматичен оток и разкъсно-контузна рана в областта на челюстта.

37-годишният мъж е с чисто съдебно минало. За грабежа той бе осъден на 8 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 3 години. Споразумението е окончателно.