За управление на нерегистриран по надлежния ред автомобил и след употреба на алкохол, Районният съд във Варна наложи общо наказание на 51-годишен мъж

 

Делото приключи с постигнато между страните и одобрено от съда споразумение. За всяко от деянията – по чл. 345, ал. 2 и по чл. 343б, ал. 1 от НК бяха определени отделни наказания, като подсъдимият трябва да изтърпи най-тежкото от тях - 6 месеца лишаване от свобода, отложено с изпитателен срок от 3 години.

Мъжът е засечен от полицейски екип във Варна да управлява лек автомобил „Ауди“ на 6 юни тази година. При проверката се установява, че моторното превозно средство не е регистрирано по надлежния ред – било е с прекратена регистрация и наложена принудителна административна мярка във връзка с нарушение на Закона за движение по пътищата. Освен това се оказало, че водачът e неправоспособен и шофира в нетрезво състояние, с концентрация на алкохол в кръвта от 1,46 промила.

Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.

-----------------------------------------

За държане на наркотик, в бързо производство, Районен съд - Варна наложи 300 лв. глоба на 25-годишна жена от Добрич.

Деянието представлява маловажен случай. Подсъдимата е хваната при полицейска проверка на 30 август тази година в района на автогарата във Варна да държи 3 полиетиленови пликчета с хероин. Експертиза установява, че високорисковото наркотично вещество е с общо нетно тегло 0,15 грама, на стойност за около 10 лв.

Подсъдимата страда от синдром на наркотична зависимост. Наказанието й бе наложено по слата на постигнато в съдебна зала споразумение.