В бързо производство Районен съд - Варна осъди 35-годишен мъж по обвинение в управление на автомобил след употреба на наркотик, както и за държане на кокаин

 


По силата на постигнато в съдебна зала споразумение, 35-годишен мъж от Варна призна вината си по две повдигнати му обвинения – по член 343б и по чл.354А от Наказателния кодекс. В следобедните часове на 9 юли тази година, на подсъдимия, при паркиране на лек автомобил в района на пазара в квартал „Чайка“ във Варна, била извършена проверка от полицейски екип, който забелязал че водачът се опитва да прикрие нещо под дрехите си. Междувременно подсъдимият бил тестван с дрегер за употреба на наркотични вещества, като пробата дала положителен резултат за наличие на кокаин. С протокол за доброволно предаване той предал на полицейските служители държаните в него общо 4 пакетчета с кокаин на обща стойност за около 650 лева.

35-годишният мъж е неосъждан досега. Той получи общо наказание от 6 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 3 години. Освен това подсъдимият беше лишен от право да управлява моторно превозно средство за срок от една година. Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.