В бързо производство Районен съд - Варна наложи глоба на 38-годишна жена за получаване на нетрудови доходи чрез проституция.

 

Подсъдимата призна вината си в това, че като пълнолетно работоспособно лице продължително време не се занимавала с обществено полезен труд, като същевременно е получавала нетрудови доходи по неморален начин – чрез проституция. 38-годишната жена предлагала сексуални услуги на клиенти срещу заплащане на обществено място – край отбивка по пътя от село Приселци за Варна. Тя била засичана много пъти от патрулиращи полицаи да предлага подобни услуги на открито, като на 22 май тази година край черен път в района тя отново била хваната да проституира с клиент. Проверката по-късно установява, че само в периода от месец октомври 2017 г. до 22 май тази година, за извършване на подобни деяния, 38-годишната жена е задържана няколко пъти като са й били съставени общо 4 предупредителни протоколи от полицията.

38-годишната жена е неосъждана досега. Съдът я освободи от наказателна отговорност с налагането на административно наказание – глоба в размер на 1000 лева. Решението подлежи на обжалване в 15-дневен срок.


 

19-годишен беше осъден от Районен съд – Варна за грабеж

Младежът беше признат за виновен в извършването на грабеж на телефон от младо момиче на 4 януари тази година. На тази дата подсъдимият със сила успял да отнеме от преминаваща девойка мобилния й телефон, оценен на стойност около 200 лева.

19-годишният младеж е неосъждан, като към момента причинените от грабежа имуществени вреди на пострадалата са възстановени. По силата на постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, той получи наказание от една година лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 3 години. Съдебният акт е окончателен.