В бързи производства, Районен съд – Варна наложи наказания на автомобилни водачи, шофирали с концентрация от над 1,2 промила алкохол в кръвта си

 

21-годишен младеж е установен да шофира на 1 юни тази година във Варна в нетрезво състояние, с алкохолна концентрация от 1,34 на хиляда. За конкретното деяние съдът одобри споразумение, с което на подсъдимия беше наложено наказание от 5 месеца лишаване от свобода, отложено с 3 години изпитателен срок, както и лишаване от правоуправление за срок от 10 месеца.

На 38-годишен водач, отново в бързо производство и по силата на споразумение с признаване на вината, съдът наложи условно наказание от 3 месеца лишаване от свобода, като го лиши и от право да управлява МПС за срок от 6 месеца. В ранните часове от нощта на 1 юни т.год. в централната част на града, по бул. „Владислав Варненчик“ той е засечен зад волана на лек автномобил „БМВ“ с концентрация на алкохол в кръвта от 2,05 промила. Подсъдимият е с чисто съдебно минало.

В друго разглеждано дело, съдът наложи също условно наказание от 3 месеца лишаване от свобода на 53-годишен водач, хванат да управлява джип „Сузуки“ в курортен комплекс „Златни пясъци“ с алкохолна концентрация от 1,54 промила. Деянието е установено при проверка вечерта на на 31 май т. год. Подсъдимият бе лишен от право да управлява МПС в продължение на 7 месеца.

След полунощ на 2 юни т. год, полицейски автопатрул спрял за проверка лек автомобил „Сеат“, движещ се в забранена лента по бул. „Константин и Фружин“. 40-годишният водач бил във видимо нетрезво състояние, поради което бил тестван с дрегер за употреба на алкохол и пробата отчела положителен резултат от 3,10 промила на хиляда. Впоследствие мъжът отказал да даде кръвна проба за изследване. Той призна вината си и получи 4 месеца условно наказание, като ще остане без шофьорска книжка за срок от 1 година.

Постигнатите и одобрени от съда споразумения са окончателни.