В бързо производство, за управление на автомобил без регистрационни табели и без шофьорска книжка, Районният съд във Варна наложи общо наказание на 19-годишен неправоспособен водач от Синдел

 

Делото приключи днес с постигнато и одобрено в съдебна зала споразумение. За всяко от деянията – по чл. 345, ал. 2 и по чл. 343в, ал. 2 от НК бяха определени отделни наказания, като 19-годишния подсъдим трябва да изтърпи най-тежкото от тях - 3 месеца лишаване от свобода, отложено с изпитателен срок от 3 години.

Случаят е от 10 май тази година. Подсъдимият е бил забелязан от патрул на жандармерията в автомобил „Ауди“, без регистрационни табели, спрян край железопътен прелез на входа на село Синдел. Виждайки приближаването на обозначения служебен автомобил, 19-год. младеж форсирал двигателя и предприел бягство с колата, като при разминаването причинил удар и деформация на патрулния автомобил. Той изоставил нерегистрираното по надлежния ред „Ауди“ в частен двор и се скрил, но впоследствие сам се явил пред пристигналия на местопроизшествието дежурен полицейски екип.

19-годишният младеж е с чисто съдебно минало, но многократно е извършвал нарушения, свързани с управление на различни автомобили без нужната правоспособност, като за тях са му били съставяни актове. Същевременно, в едногодишен срок  преди настоящото деяние – през месец януари 2018 г., той е бил санкциониран по административен ред с влязло в сила наказателно постановление отново за управление на МПС като неправоспособен.

Споразумението е окончателно и влиза в сила веднага.