Районен съд - Варна осъди 53-годишна жена, извършвала кражби на дамски дрехи от различни магазини в града

 

53-годишната Г. Ш. беше осъдена на 1 година лишаване от свобода, отложено с 3 години изпитателен срок. Наказанието бе наложено в задочно производство с присъда на Районен съд - Варна. Подсъдимата беше призната за виновна по обвинение в отнемане на дрехи от търговски обекти във Варна, извършено в условия на продължавано престъпление в периода от 15 юни до средата на месец юли 2016 год. Става дума за кражба на дамски облекла – предимно рокли, изложени за продажба, на обща стойност за близо 600 лева.

Подсъдимата обикновено влизала в магазини от централната градска зона заедно с дъщеря си, която успявала да отвлече вниманието на продавач-консултантите, докато тя незабелязано успявала да вземе от щендерите някои от изложените артикули. При един от случаите потърпевша собственичка я последвала извън магазина си, като успяла я хване с откраднатата стока и да сигнализира полицията.

Към момента на извършване на деянието 53-годишната жена е неосъждана. Делото беше разгледано в условия на задочно производство, поради това че местоживеенето й е неизвестно и не може да бъде призована.

Съдебният акт подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок.