В бързо производство, Районен съд – Варна осъди 35-годишeн мъж за шофиране след употреба на алкохол, значително над допустимото

 

Деянието е извършено на 27 март тази година. 35-годишният мъж е засечен от живущи в квартал „Възраждане“ около 21 часа вечерта на тази дата, когато спрял управлявания от него лек автомобил „Тойота“ по средата на улицата край един от блоковете в квартала и излязъл клатушкайки се от него, оставяйки шофьорската врата отворена. Тъй като водачът бил във видимо нетрезво състояние, като на няколко пъти падал и ставал край колата, живущи подали сигнал на спешния телефон, а минувачи с ръце избутали колата встрани от шосето, за да не пречи на движението. Междувременн, до идването на полицейски патрул, подсъдимият отново влязъл в колата и заспал на шофьорското място. Взетата му непосредствено след това кръвна проба отчела концентрация на алкохол в кръвта от 3,22 промила.

В съдебна зала подсъдимият призна вината си и постигна споразумение с прокуратурата за вида и размера на наказанието, което съдът одобри. Съгласно параметрите на споразумението, той ще търпи наказание от 5 месеца лишаване от свобода, отложено с изпитателен срок от 3 години. Освен това 35-год. мъж беше лишен от право да управлява моторно превозно средство за период от две години. Съдебният акт е окончателен.