Най-тежката мярка за процесуална принуда взе Районният съд във Варна по отношение на 27-годишен мъж, привлечен като обвиняем за кражба от банков офис

 

Деянието е извършено в тъмната част от денонощието на 1-ви март т.год. в централната част на Варна, чрез разрушаване и проникване в банковия клон през прозорец на санитарно помещение. За привлечения като обвиняем деянието се явява извършено в условия на опасен рецидив Предвиденото в закона наказание за подобно тежко умишлено престъпление е лишаване от свобода от 3 до 15 години.

27-годишният М. М. е многократно осъждан, над 30 пъти, търпял е налагани му наказания „лишаване от свобода“ за различни престъпления, предимно посегателства срещу собствеността. Съдът прие, че от събраните доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието, както и че е налице реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши ново престъпление.

3-дневен е срокът за обжалване на наложената мярка за неотклонение. В случай на жалба делото е насрочено за разглеждане пред ВОС за 14 март от 13 часа.


 

Условно наказание и глоба за държане на марихуана наложи Районен съд – Варна на 25-годишен младеж

По силата на постигнато между страните и одобрено от съда споразумение 25-годишен младеж беше признат за виновен по повдигнатото му обвинение, като получи наказание от 4 месеца лишаване от свобода, с 3 години изпитателен срок, както и глоба в размер на 1500 лева. При полицейска проверка във Варна на 13 август 2016 год. е установено, че той държи в себе си пакетчета с високорисково наркотично вещество – близо 30 грама марихуана с различно процентно съдържание на активен наркотичен компонент.

25-годишният младеж е неосъждан. Марихуаната, веществено доказателство по делото, се отнема в полза на държавата и след влизане в сила на споразумението следва да бъде уни