Районният съд във Варна наложи административно наказание „глоба“ на 44-годишен мъж за причиняване на телесни повреди по хулигански подбуди

 

Инцидентът възникнал на 11 юли 2015 год. на стадион „Тича“ във Варна, по време на провеждането на приятелски футболен мач между отборите на „Черно море“ и „Локомотив“. След отсъдено нарушение и показан червен картон, един от футболистите трябвало да напусне терена. Излизането му било съпроводено от освиркване и замеряне с предмети от част от агитката, на което футболистът отговорил с неприличен жест с ръка. Част от футболните фенове прескочили загражденията и потърсили саморазправа с играчите на противниковия отбор. Подсъдимият, 44-год. И.М., също бил сред навлезлите на терена, като нанесъл удари по лицето на двама футболисти.

В резултат на нанесените по хулигански подбуди удари пострадалите получили леки телесни повреди, изразяващи се в оток и кръвонасядания, които в своята съвкупност им причинили болки и страдания. Деянието е извършено на публично място и е било възприето от други присъстващи там.

44-годишният мъж е с чисто съдебно минало. За извършеното деяние по чл. 131, ал.1 от НК, съдът го призна за виновен като го освободи от наказателна отговорност и му наложи административно наказание – глоба в размер на 1000 лв. Решението на Районен съд – Варна подлежи на обжалване в 15 дневен срок.