В бързи производства, Районен съд Варна одобри споразумения, с които наложи различни по тежест наказания на трима водачи на автомобили за престъпления по транспорта.

 

22-годишен младеж от село Любен Каравелово е хванат при възникнало пътнотранспортно произшествие с два автомобила и мотопед в следобедните часове на 8 юли т.год. в село Тополи. Тогава се установява, че младежът е управлявал мотопед „Сузуки“ като неправоспособен водач. Той изобщо не притежавал шофьорска книжка, а освен това само няколко месеца преди тази дата е бил наказван по административен ред с наказателно постановление на началника на Районното управление на МВР, отново за шофиране без съответното свидетелство за правоуправление. Той получи наказание от 3 месеца лишаване от свобода, отложено с 3 години изпитателен срок.

Вечерта на 28 срещу 29 ноември т. год, полицейски автопатрул спрял за проверка лек автомобил „Опел“ на главен път Варна – Златни пясъци, в района на разклона за курортен комплекс „Св.Св. Константин и Елена“. 39-годишният водач бил тестван с дрегер за употреба на алкохол и пробата дала положителен резултат. Лабораторното изследване потвърдило наличието на 1,50 на хиляда промила алкохол в дадената от подсъдимия кръвна проба. Той получи 3 месеца условно наказание и ще остане без шофьорска книжка за срок от 9 месеца.

Отново в бързо производство, 45-годишен мъж беше осъден на 8 месеца лишаване от свобода, отложено с 3 години изпитателен срок. На 3 декември т.год. в местност „Траката“, е установено че шофира лек автомобил „Нисан“ с алкохолна концентрация от 2,45 промила. Той бе лишен и от правоуправление на МПС за срок от 1 година.

Съдебните актове не подлежат на обжалване и влизат в сила веднага.