Двe жени бяха осъдени в бързо производство от Районен съд – Варна за извършена преди броени дни джебчийска кражба в съучастие

 

Двете подсъдими получиха различни наказания. 25-годишната Марта П., която е извършила деянието при повторност беше осъдена на 1 година и 8 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 3 години. Нейната съучастница – 30-годишната Гюрга С., действала в условия на опасен рецидив, получи ефективно наказание от 1 година лишаване от свобода, което да търпи в затвор при първоначален строг режим. Наказанията бяха наложени по силата на постигнато между страните и одобрено от съда споразумение.

Самата кражба е била осъществена на 24 ноември тази година, по време на кампаниите за пазаруване в т.нар. „черен петък“. Подсъдимите са отнели дамско портмоне с парична сума в български лева, с намерение противозаконно да го присвоят. Деянието не представлява маловажен случай.

-


 

Също в бързо производство и след споразумение, Варненският районен съд осъди 41-годишен мъж на 1 година затвор за кражба на храни от търговски обект.

Престъплението е извършено в неделния ден - на 26 декември т.год. 41-годишният Димчо. Иванов влязъл в голям супермаркет във Варна, като от щандовете отнел и скрил под дрехите си общо 12 броя луканки и два пакета кашкавал. Действията на подсъдимия били възприети чрез охранителните камери, като при извършената му проверка след касовата зона била установена кражбата.

Деянието е извършено от подсъдимия при условията на опасен рецидив. Инкриминираните вещи са върнати на управата на магазина.

Одобрените от съда споразумения са окончателни и влизат в сила веднага.