Районен съд – Варна постанови осъдителна присъда за 28-годишна жена, извършила джебчийска кражба от бижутерия в един от варненските молове.

 

28-годишната С. В. беше призната за виновна, че на 20 септември тази година, от магазин за бижута в „Гранд Мол-Варна“ отнела 2 чифта обици, колие и гривна. Деянието е осъществено на оживено търговско място, като подсъдимата се възползвала от моментната ангажираност на продавач-консултанта с друг клиент. 28-годишната жена имитирала щателно разглеждане на бижутата, като ги вземала в ръце, премахвала идентификационните им етикети, след което ги връщала по местата им, а накитите скривала под дрехите си. Действията на подсъдимата в магазина били забелязани от полицейски служители, които я разпознали като лице от криминалния контингент и наблюдавали внимателно случващото се. След напускането на търговския обект те я последвали и спрели за проверка, като в ботите, в блузата и под яката на дрехата й били намерени отнетите бижута. Случаят е немаловажен.

28-годишната С. В. е осъждана за извършени при продължавано престъпление кражби от други търговски обекти, като с влязла в сила присъда и е било наложено условно наказание, с 3 годишен изпитателен срок. За конкретната джебчийска кражба Районен съд – Варна й наложи наказание от 1 година лишаване от свобода, което да търпи при първоначален общ режим в затвор. Съдът приведе в изпълнение и наказанието, определено с предходната й присъда.

Съдебният акт подлежи на обжалване в 15-дневен срок.