За проява на спортно хулиганство, Районeн съдВарна наложи на 43-годишен мъж 200 лв. глоба, както и едногодишна забрана за посещения на спортни мероприятия в страната и чужбина

 

Административното наказание бе наложено на 43-годишния Н. Р. за нарушение на Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия. На 11 ноември тази година на стадион „Корабостроител” в кв. Аспарухово, при провеждане на футболна среща, той нахлул на спортния терен и нанесъл удари на главния съдия. Инцидентът е станал непосредствено след приключването на мача между отборите на ПФК „Олимпик” и ПФК „Черно море”.

43-годишният мъж е с чисто съдебно минало и няма регистрирани подобни нарушения досега. Противообществената проява не представлява престъпление по смисъла на наказателния кодекс. Решението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.


 

В друго производство, дежурен състав на ВРС наложи глоба от 100 лева на 51-годишен варненец за проява на дребно хулиганство

В неделя, 12 ноември т.год., край голям супермаркет в Цветния квартал, той извършил непристойни действия в нарушение обществения ред. На публично място, в присъствието на граждани, 51-год. мъж се държал оскърбително, употребил ругатни и неприлични изрази по отношение на жена, с която преди време живеел на семейни начала.

Поради по-ниската степен на обществена опасност на извършеното деяние, Районният съд му наложи административно наказание – глоба в минимален размер. Непристойната проява не представлява престъпление, а нарушение по смисъла на Указа за борба с дребното хулиганство.

Решението на съда подлежи на обжалване в 24-часов срок пред ВОС.