Районен съд - Варна осъди британец за хулиганство и посегателство срещу личността

 

Наказание „пробация“ наложи Районен съд – Варна на пребиваващ у нас британски гражданин за извършени през м.декември м.год. хулигански действия и причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди на клиент в заведение за бързо хранене. 50-годишният Г. К., в продължение на 10 месеца ще трябва да провежда срещи с пробационни служители и да се регистрира по настоящ адрес, при периодичност 2 пъти седмично.

Самият инцидент е възникнал малко след полунощ на 18 декември миналата година в денонощно заведение в центъра на Варна. По това време приятелка и сънародничка на подсъдимия, видимо употребила алкохол, чакала на опашка в търговския обект да си поръча храна, като ръкомахала и говорела превъзбудено към персонала. Клиент, непосредствено зад нея на опашката се навел да й подаде изпусната банкнота, когато неочаквано бил връхлетян от подсъдимия, който също бил в нетрезво състояние и псувал на висок глас. 50-годишният британец посегнал да нанесе удар, грабнал стол от заведението и го счупил, след което стиснал силно за шията клиента и двамата паднали на земята. На пострадалия били причинени кръвонасядания и контузия в областта на шията и травматични отоци около окото и скулата. Очевидци на случващото се били останалите клиенти и работещи в заведението, като след намесата на охранители и пристигането на полиция, подсъдимият продължил да се държи непристойно и да използва нецензурни и обидни реплики и спрямо тях.

В съдебна зала подсъдимият призна вината си по двете повдигнати му обвинения и постигна споразумение със страните относно вида и размера на наказанието, което съдът одобри. Съдебният акт е окончателен.