Районен съд - Варна наложи в бързо производство условно наказание и глоба на 40-годишeн мъж за шофиране в нетрезво състояние

 

Деянието е извършено на 15 септември тази година. Тогава 40-годишният подсъдим е засечен да управлява лек автомобил „БМВ“ във Варна с концентрация на алкохол в кръвта от 3,19 промила. В съдебна зала подсъдимият призна вината си и постигна споразумение с прокуратурата за вида и размера на наказанието, което съдът одобри. Съгласно параметрите на споразумението, той ще търпи наказание от 6 месеца лишаване от свобода, отложено с изпитателен срок от 3 години, както и глоба от 200 лева. Освен това 40-год. мъж беше лишен от право да управлява моторно превозно средство за период от две години. Съдебният акт е окончателен.


Друг състав на Районен съд – Варна наложи глоба за държане на наркотични вещества.

37-годишен мъж от Разград е хванат при проверка от патрулиращи полицаи в курорт „Златни пясъци“ на 8 юли миналата година да държи в себе си малко полиетиленово пликче с наркотик. Той бил спрян за проверка край един от хотелите в комплекса. Намереното у него прахообразно вещество, с общо тегло 0,13 грама, съдържало коктейл от няколко субстанции - амфетамин, пирацетам, кофеин и лидокаин. Подсъдимият има предходна съдимост за посегателства срещу собствеността. Конкретното деяние представлява маловажен случай, като след постигнато в съдебна зала споразумение на 37-годишния подсъдим беше наложена глоба в размер на 500 лева. Споразумението е окончетелно и влиза в сила веднага.