Районен съд – Варна наложи ефективно наказаниe на 41-годишен наркозависим мъж за кражба при продължавано престъпление на чужди вещи

 


В процедура на съкратено съдебно следствие 41-год. Б. Д. беше признат за виновен, че на неустановени дати през м. януари 2015 г., с две отделни деяния, проникнал в избени помещения под жилищен блок в квартал „Владиславово“ и отнел различни съхранявани там вещи и технически пособия /рибарски принадлежности – макари и телескопи, фитнес уред, вериги за сняг, акумулатори и други/. Подсъдимият извършил кражбите посредством използване на техническо средство, с което разхлабвал халките на заключващите катинари за помещенията. Отнетото чуждо имущество той продал непосредствено сред деянията, в опит да се снабди със средства за набавяне на хероин.

41-год. мъж е осъждан. За конкретното деяние съдът му наложи наказание от 6 месеца лишаване от свобода, които да търпи при първоначален общ режим. Присъдата подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок.

------------------------------------------------------------

Варненският районен съд наложи условно наказание на 47-годишен мъж за държане на боеприпаси за огнестрелно оръжие – престъпление по чл.339, ал.1 от НК.

По силата на постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, 47-год. Т. К. беше осъден на 5 месеца лишаване от свобода, с изпитателен срок от 3 години. Той призна вината си в това, че на 10 септември 2015 год. държал в жилището си без надлежно разрешително два вида боеприпаси – 20 бр. ловни патрони от 12 калибър и 64 бр. патрони от 9 калибър.

47-годишният мъж е с чисто съдебно минало. Съдът определи веществените доказателства – боеприпасите, да бъдат отнети в полза на държавата и унищожени. Споразумението е окончателно и влиза в сила веднага.