За посегателство против личността и хулиганство, Районен съд – Варна осъди 37-годишен мъж

 

37-годишният Н. А. беше признат за виновен по две повдигнати му обвинения – за нанесена по хулигански подбуди лека телесна повреда на непълнолетно момиче, както и за хулигански действия, грубо нарушаващи обществения ред и отличаващи се с дързост и цинизъм. Деянията са извършени в периода 6 – 8 юли миналата година на публично място – открита площадка край детска градина в кв.“Младост“.

Следобеда на 6 юли м. год. подсъдимият, заедно със своя приятелка, разхождал на площадката кучето си, порода „бултериер“. По това време на същото място била пострадалата, както и други стопани на кучета, които разхождали домашните си любимци. Страхувайки се, че бултериера на подсъдимия може да ухапе нейното куче, порода „пинчер“, 14-годишното момиче вдигнало своето куче на ръце. Тогава подсъдимият започнал да се държи заплашително, вулгарно и грубо спрямо нея, като я бутал и крещял да се маха от алеята. При повторна среща същата вечер, 37-год. мъж отново употребил множество обидни реплики спрямо пострадалата в присъствието на очевидци и я принудил да напусне обществената площадка. Два дни по-късно, при поредна засечка на площадката при разходка на домашните любимци, подсъдимият отправил нова порция обидни реплики и псувни, като внезапно с глава ударил момичето в челото. В опит да се защити, момичето успяло да зашлеви мъжа и започнало да го снима с телефона си, за да може да подаде оплакване. Свидетели се намесили за предотвратяване на по-сериозен инцидент, била уведомена майката на детето и впоследствие подадена жалба в полицията.

37-год. мъж е с чисто съдебно минало. В съдебна зала той призна вината си и постигна споразумение със страните. Районният съд наложи за всяко от престъпленията отделни наказания и определи подсъдимият да изтърпи най-тежкото от тях - 6 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение бе отложено с изпитателен срок от 3 години.

Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.