Начало

Районен съд - Варна наложи общо наказание и глоба на мотоциклетист за управление на нерегистриран мотор, с табели за друго МПС, и след употреба на алкохол

 

Делото приключи днес с постигнато и одобрено в съдебна зала споразумение. За всяко от деянията – по чл. 345, ал. 1 и ал. 2, както и по чл.343Б от НК, бяха определени отделни наказания. 48-годишният подсъдим трябва да изтърпи най-тежкото от тях - 3 месеца лишаване от свобода, отложено с изпитателен срок от 3 години. Към наказанието съдът присъедини и глоба в размер на 200 лева.

Подсъдимият е бил спрян от полицейски автопатрул на 13 юни миналата година край разклон между две населени места в община Аксаково. При проверката се оказало, че той е във видимо нетрезво състояние, а поставените регистрационни табели върху мотора били в несъответствие с отбелязания в документите номер на рамата. След справка в информационните масиви се установява, че 48-год. подсъдим си е послужил с табели, издадени за друг мотоциклет от същата марка и модел. Тестването с дрегер, а впоследствие и кръвната проба, отчели наличие на алкохолна концентрация у водача от 2,09 промила.

48-год. мъж е с чисто съдебно минало. В негова тежест се възлагат разноските по делото. Споразумението е окончателно и влиза в сила веднага.