Начало

Районен съд - Варна наложи условно наказание на студент за причиняване на телесна повреда по хулигански подбуди на двама души

 

По силата на постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, 23-годишен студент във Варна беше осъден на 5 месеца лишаване от свобода. Изпълнението на наложеното наказание бе отложено с 3 години изпитателен срок.

Инцидентът възникнал на 11 февруари 2017 год. След спречкване, подсъдимият нанесъл няколко удара и причинил леки телесни повреди на други двама младежи. В резултат на сбиването един от пострадалите получил контузия в областта на носа и счупване на носни кости. Другият пострадал имал разкъсно-контузни рани по слепоочието, ожулвания, кръвонасядания и травматичен оток в областта на клепачите. Нанесените по хулигански подбуди наранявания довели до временно разстройство на здравето, неопасно за живота.

23-годишният студент е с чисто съдебно минало до момента. Съгласно одобреното от съда споразумение, в тежест на подсъдимия са всички направени разноски по делото. Съдебният акт е окончателен.